Ofte stillede spørgsmål

3D-printning er en metode til bygning af tredimensionelle objekter ud fra en computerfil med en model. I dag findes der mange forskellige former for 3D-printning, men Dremels 3D-printere anvender Fused Filament Fabrication (FFF) til at ekstrudere lag af smeltet plast oven på hinanden, indtil objektet er bygget.
Printkvaliteten afhænger af flere faktorer som f.eks. lagtykkelsen og slicerindstillingerne. Dremel-printerne (3D20, 3D40 og 3D45) ekstruderer tråden i lag, der er tyndere end et ark papir, 50 til 300 my (0,05 - 0,3 mm). Jo tyndere lagene er, desto flere detaljer kan du printe. Mange slicer-indstillinger kan påvirke printkvaliteten, men DigiLab Slicer har indstillinger, der er optimeret til Dremels 3D-printere.
3D20: Den maksimale printstørrelse er 230 mm x 150 mm x 140 mm. 3D40 og 3D45: Den maksimale printstørrelse er 254 mm x 154 mm x 170 mm. 30 % større end 3D20.
Den tid, det tager at printe et 3D-objekt, afhænger af modelfilens størrelse og kompleksitet, og den kan ikke angives med sikkerhed. Dremel 3D-modelfiler har en vejledende printtid.
Du kan selv vælge tykkelsen på dine objektlag. 3D40- og 3D45-printerne har en maksimal opløsning på 50 my (0,05 mm), og 3D20 har en maksimal opløsning på 100 my (0,1 mm). Alle printerne har en minimal opløsning på 300 my (0,30 mm). Jo højere opløsningen er, desto mindre er de enkelte lag, og desto flottere bliver objektet. Lagopløsningen afhænger af indstillingerne: Lav - 0,3 mm Mellem - 0,2 mm Høj - 0,1 mm Ultra - 0,05 mm (kun 3D40 og 3D45).
DDet er en fordel, at objekterne sidder fast på printplatformen, fordi det er nødvendigt, at de står godt fast, så de ikke glider under printningen. Det sikrer, at objektet forbliver stabilt under hele printningen. Hvis dine print er for vanskelige at tage af, er din dyse måske for tæt på printplatformen. Du skal måske justere det første lags højde. Det kan du gøre i indstillingsmenuen. Kontakt kundeservice, hvis du har spørgsmål, eller den førnævnte løsning ikke fungerer. Se brugsanvisningen for at få en vejledning i, hvordan objektet løsnes.
Ja. Du kan holde en pause i printningen og derefter skifte tråd i pausen. Printningen kan let genoptages, når du er færdig med at skifte tråd.
JDu er måske nødt til at optimere modellens design. Vinkler større end 45 grader fra lodret kræver ekstern støtte for ikke at falde sammen. Selv med støtte skal nogle modeller muligvis vende i en bestemt retning for at stå stabilt under printning eller har brug for et ekstra lag til at få modellen til at sidde fast. Prøv at klikke på "Lav støtte" og "Byg vedhæftning til platform" i DigiLab Slicer. Kontakt kundeservice for at få flere ideer, hvis du stadig har problemer.
Ja, du kan godt printe sådan en model ved hjælp af støtter, som laves af slicing-værktøjet. Klik på knappen "Lav støtte" i DigiLab Slicer.
Støtter er designet, så de er lette at fjerne, og de bør kun efterlade små mærker på dit print. Men hvis du finder nogle mærker, kan du slibe dem med fint slibepapir.
Objekttape er kun nødvendigt til 3D20 og 3D40. Den sorte objekttape holder til op til 50 print, og den blå objekttape holder til op til 10 print. Den sorte objekttape kan rengøres med en mild rengøringsspray. Det kan forlænge dens levetid.
Begge typer objekttape giver samme objektkvalitet, men den største forskel er, at den sorte objekttape er mere holdbar og holder objekterne bedre fast.
Den bedste retning til printning minimerer normalt alle vandrette udhæng, som kræver støtte, og maksimerer kontaktfladen mod printplatformen. Disse har ikke altid samme position, og det kan være nødvendigt at eksperimentere lidt for at få et optimalt resultat.
Dette kaldes et skørt eller en kant og bruges til at præparere dysen. På denne måde får printeren et ubrudt trådflow, før du begynder at printe den virkelige model.
Du kan registrere dine 3D40- og 3D45-printere hos tjenesten Dremel Print Cloud. Dette giver dig mulighed for at uploade modeller, bearbejde, slice, starte et print og overvåge dit print, indtil det er færdigt. Hvis du har en 3D45-printer, får du en visning fra det interne kamera, der viser, hvordan printningen skrider frem. Du kan få adgang til Dremel Print Cloud her:

3D Printer Specific

Her kan du se forskellige videoer med Dremel 3D-printere i funktion:
3D20: Kom godt i gang-vejledning, PLA-tråd (1 rulle á 0,5 kg), USB-kabel, SD-kort med modelfiler og Dremel 3D-software, objekttape, et værktøj til udtagning af objekter, brugsanvisning, værktøj til fjernelse af tilstopning og nivelleringsark. 3D40: Kom godt i gang-vejledning, PLA-tråd (1 rulle á 0,5 kg), USB-flash-drive med modelfiler og DigiLab Slicer software, objekttape (2), et værktøj til udtagning af objekter, brugsanvisning, værktøj til fjernelse af tilstopning og printark. 3D45: Kom godt i gang-vejledning, ECO_ABS-tråd (1 rulle á 0,5 kg), NYLON-tråd (1 rulle á 0,5 kg), USB-flash-drive med modelfiler og DigiLab Slicer-software, lim til printplatform, et værktøj til udtagning af objekter, brugsanvisning, værktøj til fjernelse af tilstopning og printark.
3D20: Der er ingen lås på lågerne eller overvågning på Dremel 3D20. 3D40 og 3D45: Lågerne overvåges, og begge låger skal være lukket, før du kan fjernstarte et print fra Dremel Print Cloud. Dette sikrer, at der ikke er hænder inde i printeren, når et print startes af en bruger, som ikke er i nærheden. På ethvert andet tidspunkt, også under printning af et objekt, vises der en advarsel på skærmen, hvis en låge åbnes.
3Nej, der er ingen nødstopknap, men på alle Dremel 3D-printere afbryder tænd/sluk-knappen på siden strømmen til printeren med det samme.
3D40- og 3D45-printerne har "Hurtignivellering", som er en funktion, der gør det muligt at registrere printplatformens position ved hjælp af avanceret sensorteknologi. Den opretter et referencepunkt bagest på printplatformen og overfører dette niveau til de to forreste justerbare punkter. Derefter korrigerer den justeringen, indtil alle punkter er på samme niveau.
Nej, alle Dremels 3D-printere (3D20, 3D40 og 3D45) er konstrueret med enkeltekstruder-systemer.
Den nye slangeadapter kan tilpasses til den ældre 3D40s ved hjælp af en mindre ændring. Slangeadapteren 3D-printes, og filen er her: . Her kan du se fremgangsmåden for eftermonteringen: .
Den nye slangeadapter kan tilpasses til den ældre 3D40s ved hjælp af en mindre ændring. Slangeadapteren 3D-printes, og filen er her: . Her kan du se fremgangsmåden for eftermonteringen: .
3D45 har flere funktioner end 3D40: - Support af forskellige trådtyper. PLA, ECO-ABS og nylon ved lancering og senere flere. - Kamera til fjernovervågning af printning - Trådtype- og længderegistrering - Opvarmet printplatform til reduktion af skævheder i modellen - Større touchskærm og ny brugerflade - Udsugningsluftfilter, partikelfilter og aktivt kul.
Den opvarmede printplatform forhindrer printene i at blive skæve. Det gælder især for mere tekniske materialer som f.eks. nylon og ECO-ABS.
Den medfølgende lim er det bedste og sikreste materiale, vi har kunnet finde, som fungerer med alle de trådtyper, der understøttes af 3D45. Den giver en kraftig vedhæftning, som forhindrer printene i at blive mislykkede.
Fjern den fra printeren, og skyl den under varmt vand. Det vil opløse limen. Når printplatformen er ren, skal du lade den tørre helt, før du monterer den i 3D45 igen.
Printplatformen behøver ikke at blive rengjort for lim efter hver printning. Du kan skrabe de skarpe kanter af efter en printning og påføre mere lim. Dette kan være fint, hvis du printer nogle få lag. Du er nødt til at vaske, hvis der er dybe revner i limlaget, eller hvis det er ujævnt og gør printplatformen ujævn. .
Hvis du kan se limrester på niveausensoren, kan du forsigtigt skrabe dem af med en bevægelse fra side til side. Brug ikke skarpt værktøj eller værktøj, der kan gribe fat i stemplet. Undgå at berøre dysen bag niveausensoren. Den kan være varm.
HRFID-koden giver DigiLab 3D45-printeren mulighed for at identificere, hvilken type tråd der er indsat i den. Ved hjælp af denne information indstiller 3D45 de korrekte temperaturer og den korrekte printhastighed for at sikre, at den model, du har valgt, printes optimalt. Den gør det endda også, selvom den originale printfil blev slicet til et andet materiale. RFID-koden giver 3D45 mulighed for at holde øje med mængden af tråd tilbage på spolen, så den kan advare dig, hvis der ikke er nok til at færdiggøre et print.
Kameraet fungerer kun med online-Print Cloud-servicen. Log på Dremel Print Cloud for at fjernovervåge din printning. Du kan også overvåge status for lokalt startede print. Her er Print Cloud: .
Når limen holder for godt fast, er det efter vores erfaring bedst at bruge det medfølgende aftagningsværktøj (en skraber). Før værktøjet ind under et hjørne eller en side af printet, og fortsæt derefter med at skubbe det ind under printet, indtil printet går løs.
Slangeadapteren bruges sammen med et røgudsugningssystem eller til udluftningskanalen med ventilator. Først skal du printe slangeadapterfilen, som ligger på printeren. Den kan printes med alle materialerne (PLA, ECO-ABS eller nylon). Hvis du bruger et røgudsugningssystem, skal du huske at tænde det, hver gang du bruger printeren.
3D45 vælger indstillinger, som er optimeret til hver enkelt trådtype. Men vi forstår behovet for at kunne foretage justeringer. Der er to niveauer for brugerstyring af printindstillingerne. 1. Tryk i hovedskærmbilledet på TRÅD > VIS/REDIGER TRÅDINDSTILLINGER. Her får du mulighed for at angive temperaturer og hastigheder. Disse indstillinger huskes, så længe spolen er påsat. 2. Tryk i hovedskærmbilledet på VÆRKTØJER > INDSTILLINGER > AV. TILSTAND. Vælg "PRIORITER G-KODE-INDSTILLINGER" for at indstille printeren til altid at bruge de printindstillinger, som findes i printfilen. Det giver dig mulighed for at ændre parametre i din slicer og få printeren til altid at bruge dem.
Der er et partikelfilter og et filter med aktivt kul. .
Dremel giver dig mulighed for at tilslutte 3D40- og 3D45-printerne til udluftningssystemer og røgudsugningssystemer.

Filament

Dremel-tråd er fremstillet til at give den bedste kvalitet under printningen og sikrer, at din Dremel 3D-printer kører problemfrit. DigiLab 3D45 bruger også specifik RFID-information, som er gemt på hver enkelt spole, til at sikre, at printeren bruger den korrekte temperatur, hastighed og andre parametre for hver enkelt trådtype.
Alle Dremel PLA-tråde kan anvendes til alle Dremel 3D-printere. De avancerede trådtyper (Eco-ABS, nylon etc.) kan kun bruges til den nye DigiLab 3D45
Til 3D20 og 3D40 bør du kun bruge Dremel PLA-tråd. DigiLab 3D45 understøtter Dremel PLA, Eco-ABS og nylon. Brug af andre typer tråd kan forårsage skader på printerne og medfører, at garantien bortfalder.
Det afhænger af flere forskellige faktorer, hvor lang tid tråden holder. Faktorerne er f.eks. den anvendte printkvalitet, udfyldningstætheden og antallet af støtter, som der er behov for. F.eks. indeholder hver Dremel PLA-spole mindst 175 meter tråd, og standard-Dremel-frøprintet kræver ca. 5 meter tråd, så hver spole kan printe ca. 35 frøer.
Trådens holdbarhed forlænges ved korrekt opbevaring. Tråd skal altid opbevares tørt og køligt og beskyttet mod ændringer i temperatur og fugtighed. Opbevar altid tråden i krympeplasten, til du er klar til at bruge den. Tråd, som udsættes for fugt eller ekstreme temperaturer kan blive sprødt eller vanskeligt at smelte.
Nej, Dremel har udviklet en særligt modificeret PLA-blanding, der efterligner ABS' egenskaber. Vi bruger ikke ABS-tråd af hensyn til brugernes helbred.
Sikkerhedsdatabladene for materialer (MSDS) er til rådighed for alle Dremel-tråde. Kontakt serviceafdelingen for at få et eksemplar.
Materialedataene for alle trådtyper findes her:

Software

3D20: Tilslut printeren til din computer med USB-kablet. Klik på knappen "Maskineinformation" i værktøjsmenuen. Sammenlign denne med den nyeste version, som kan downloades på vores websted, som er: 3D40 og 3D45: Tilslut printeren til internettet ved hjælp af Ethernet-stikket eller WiFi. Derefter kontrollerer printeren automatisk, hver gang du tænder den. Du kan også bruge knappen "Kontrollér for opdateringer" i værktøjsmenuen. Hvis din maskine ikke er tilsluttet til internettet, kan du kontrollere firmwareversionen på skærmbilledet "Om" i værktøjsmenuen og sammenligne den med den version, som kan downloades på dette websted:
Download først firmwarepakken fra dette websted: . Udpak derefter denne zip-fil til et tomt USB-drev. Sluk printeren, og sæt USB-drevet i porten på fronten. Tænd printeren igen, og følg de anvisninger, der vises. Hvis dette ikke fungerer, kan du kontakte kundeservice her:
Din nye Dremel-printer leveres med en allerede indlæst slicer-softwarepakke på USB-drevet (3D40,3D45) og SD-kortet (3D20). Vi har opgraderet vores slicer-produkter, hver gang der er kommet en ny printerversion. Du kan finde den nyeste version af DigiLab 3D Slicer her: . Den understøtter aktuelt kun 3D40 og 3D45, men understøtning af 3D20 kommer snart. Der findes også en cloud-baseret fjernprintservice, som kan anvendes sammen med 3D40 og 3D45. Den muliggør fjernslicing, fjernstart og fjernovervågning af print. Fjernovervågning af status for lokalt startede print og videostatus gælder kun for 3D45. Du kan logge på Dremel Print Cloud her:
Dremel 3D20 kan kun printe .g3drem-filer. Du kan bruge Dremel3D, Autodesk Print Studio og Simplify3D til at oprette disse filer. Alle disse programmer kan arbejde med .STL- og .OBJ-filer. Dremel 3D40 kan printe .g3drem-, .gcode- og .g-filer. Du kan bruge Dremel 3D Slicer, Autodesk Print Studio og Simplify3D til at oprette disse filer. Alle disse programmer kan arbejde med .STL- og .OBJ-filer. Dremel 3D45 kan printe .g3drem-, .gcode- og .g-filer. Du kan bruge Dremel 3D Slicer eller Simplify3D til at oprette disse filer. Disse programmer kan arbejde med .STL- og .OBJ-filer.
Vi forsøger altid at levere de bedste værktøjer og den bedste brugeroplevelse. Vi har opgraderet vores slicer-produkter, hver gang der er kommet en ny printerversion. Du kan finde den nyeste version af DigiLab 3D Slicer her: . Den understøtter aktuelt kun 3D40 og 3D45, men understøtning af 3D20 kommer snart. Den nye Dremel DigiLab 3D Slicer er baseret på Cura, som er et af branchens bedste slicing-programmer.
Dremel har anvendt viden fra 3D-printningsfællesskabet ved at bruge open source-elementer i vores printere og slicing-software. Alle henvisninger er angivet, og den anvendte kode er tilgængelig for fællesskabet. Se i din brugsanvisning for at få vejledning.
Både 3D40 (seneste firmware) og 3D45 kan arbejde med følgende almindelige gcode-formater: .g3drem, .gcode, og .g. De officielt understøttede slicere er: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D. Selvom kode fra andre slicere kan køres, skal du muligvis optimere indstillingerne.
Ja, hvis programmet kan oprette en .g3drem-, .gcode- eller .g-fil. Men de profiler, som findes i Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D er optimeret til Dremel 3D-printerne.
3D-modeller skal gemmes i STL- eller OBJ-format i det program, der bruges til at oprette filerne. Du kan bruge alle Dremel-understøttede slicere til at konvertere filerne til printbare modeller. De understøttede slicere er: Autodesk Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D.
Ja, det kan du. Størstedelen af printsoftware kan eksportere filer til STL, som er den filtype, der kan bearbejdes af Print Studio, DigiLab 3D Slicer og Simplify 3D.
Hvis din model er for stor, og det ikke er muligt at ændre størrelsen, skal du opdele modellen i mindre stykker før slicing. Det kan gøres i TinkerCad og de fleste andre 3D-programmer.

Software

Hvis Dremel 3D-softwaren ikke kan oprette forbindelse til printeren, skal du først kontrollere, at USB-kablet er tilsluttet korrekt. Derefter skal du kontrollere, at driveren er installeret korrekt. Kontrollér operativsystemet for at udføre fejlfinding på driverinstallationen. For yderligere fejlfinding, kontakt kundeservice.
En model vises med rødt, hvis den er for stor til printområdet, svæver over printplatformen, eller en del af modellen er positioneret uden for printområdet. Brug funktionerne "Skaler" og "Flyt" i Dremel 3D-softwaren til at justere modellen, således at den er inden for printområdet.
En model vises med rødt, hvis den er for stor til printområdet, svæver over printplatformen, eller en del af modellen er positioneret uden for printområdet. Brug funktionerne "Skaler" og "Flyt" i Dremel 3D-softwaren til at justere modellen, således at den er inden for printområdet.
Desværre kan Dremel 3D ikke reparere modeller. Din bedste mulighed er at prøve Print Studio eller DigiLab 3D Slicer, som begge kan arbejde med ufuldstændige modeller.

Autodesk Print Studio (3D40)

Autodesk, producenten af Print Studio, har besluttet at fokusere på professionel og industriel 3D-printning. De understøtter ikke længere Print Studio. Derfor er det ikke opdateret til at fungere sammen med den nyeste Windows 10 Creators Update.
ABegge softwareprogrammer har nogenlunde ens funktioner, men DigiLab 3D Slicer er baseret på open source-Cura, mens Print Studio er ejet af Autodesk. Det fungerer ikke sammen med Windows 10 Creators Update og nyere Windows-opdateringer.
Print Studio tilføjer automatisk støtter for at sikre en god printkvalitet, men hvis du ønsker at slette støtterne før slicing, skal du gå et trin tilbage til afsnittet "Støtter" og slette dem. Print Studio tilføjer dem ikke igen..
Print Studio tilføjer automatisk støtter for at sikre en god printkvalitet, men hvis du ønsker at slette støtterne før slicing, skal du gå et trin tilbage til afsnittet "Støtter" og slette dem. Print Studio tilføjer dem ikke igen..
"Understøttede operativsystemer: Apple® Mac® OS® X v10.10 (Yosemite) eller nyere Microsoft® Windows® 7 SP1, kun 64-bit Microsoft Windows 8.1, kun 64-bit Microsoft Windows 10, kun 64-bit, op til Jubilæumsopdatering, kun kompatibel med Windows 10 før Creators Update Minimumsystemspecifikationer CPU: 64-bit-processor (32-bit understøttes ikke) Hukommelse: 3 GB RAM (4 GB eller mere anbefales) Lager: 2 GB ledig harddiskplads til installation Grafik: Microsoft Direct3D® 11-kompatibelt grafikkort eller bedre"
Print Studio tilføjer automatisk støtter for at sikre en god printkvalitet, men hvis du ønsker at slette støtterne før slicing, skal du gå et trin tilbage til afsnittet "Støtter" og slette dem. Print Studio tilføjer dem ikke igen..

Dremel 3D Slicer (3D40 & 3D45)

Dremel DigiLab 3D Slicer er Dremels egen slicing-software. Den er baseret på Cura, der er open source, med forskellige ændringer, som er specifikke for Dremel-printere. Vi udvikler 3D Slicer løbende for at forbedre dets egenskaber og brugervenlighed.
Dremel DigiLab 3D Slicer er Dremels egen slicing-software. Den er baseret på Cura, der er open source, med forskellige ændringer, som er specifikke for Dremel-printere. Vi udvikler 3D Slicer løbende for at forbedre dets egenskaber og brugervenlighed..
nderstøttede operativsystemer: Apple® Mac® OS® understøttes ikke i øjeblikket - kommer i den første opdatering. Microsoft® Windows® 7 SP1, 64-bit (32-bit understøttes ikke) Microsoft Windows 8.1, 64-bit (32-bit understøttes ikke) Microsoft Windows 10, 64-bit (32-bit understøttes ikke) Minimumdata for Windows-system: CPU: 64-bit-processor (32-bit understøttes ikke) Hukommelse: 3 GB RAM (4 GB eller mere anbefales) Lager: 300 MB ledig harddiskplads til installation Grafik: OpenGL 2-kompatibel grafikchip, OpenGL 4.1 til 3D Layer-visning ..
Desværre understøttes 3D20 ikke i den første version af DigiLab 3D Slicer, men det kommer i en af de næste opgraderinger.

Dremel Print Cloud (3D40 & 3D45)

Når du har registreret din 3D-printer på Dremel3D.com, skal du klikke på knappen "Gå til Print Cloud". Du kan også gå direkte til Print Cloud her: https://printcloud.dremel.com Når du er logget ind på Print Cloud, skal du gå til fanen "Printere" og derefter "Registrer Dremel Idea Builder 3D40/45-printer" Her skal du bruge tokenet/registreringskoden fra printeren. Du finder det på skærmbilledet "Om" i værktøjsmenuen. Du kan få et nyt token i menuen "Indstillinger". Ved 3D45 kan du også scanne QR-koden fra menuen "Indstillinger" -> "Token".
DigiLab 3D45 har indbygget kamera. Det kan kun ses i Print Cloud, men du kan overvåge både lokalt startede print og print, der er startet i Print Cloud. Når et print, som er startet i Print Cloud, er færdigt, opretter Print Cloud et tidsforkortet animeret .gif-billede af dit print.
Nogle gange kan afbrydelser i forbindelsen, som f.eks. WiFi-udfald, få Print Cloud til at miste synkroniseringen med printeren. Prøv at genstarte printeren. Andre problemer kan være, at nogen anmoder om et nyt token på printeren. Det annullerer det forrige token. Hvis det er tilfældet, skal du registrere printeren igen med det nye token.
Nogle gange kan afbrydelser i forbindelsen, som f.eks. WiFi-udfald, få Print Cloud til at miste synkroniseringen med printeren. Prøv at genstarte printeren. Andre problemer kan være, at nogen anmoder om et nyt token på printeren. Det annullerer det forrige token. Hvis det er tilfældet, skal du registrere printeren igen med det nye token.
Ja, under fanen "Printere" skal du klikke på knappen "Del" for den printer, som du ønsker at dele. Du kan sende invitationen via e-mail til alle dem, du har lyst til..
Dobbeltklik på filnavnet. Derefter downloades filen.
JJa, i trin 2 med funktionen "Layout" skal du vælge "Tilføj fil", Derefter kan du tilføje og bearbejde flere filer.